Виртуална реалност за презентиране на интериорни решения.

Презентирането на интериорен дизайн, чрез виртуална реалност Ви предоставя възможността да “стъпите” в желания интериор за Вашия дом или бизнес помещение още преди да сте направили ремонта.

Поглеждате на горе във виртуалната стая и виждате окачения таван, който сте визуализирали в съзнанието си, че ще изглежда идеално във вашата спалня. Но след като го виждате веднага разбирате, че представения образ на перфектния таван, всъщност не е толкова перфектен, когато е реализиран в конкретната стая. Хубавото в случая е, че виждате тази грешка още преди да сте направили ремонта и така спестявате парични средства и време за направата на корекции.

Причини за използване на виртуална реалност и 360 градусови видеа в интериорния дизайн.

Следвайки примера на големи компании като Google, Facebook, Samsung, Microsoft, Playstation и много други, които видяха големия потенцил пред тази технология и инвестираха в разработването на продукти и приложения за виртуална реалност, ние също решихме да предложим на клиентите си предимствата на VR.

Целта ни да разучим и използваме технологията за създаване на VR за презентиране на проекти, е да подобрим преживяванията на клиентите ни и да намалим до минимум възможните затруднения на клиента да си представи цялостния реализиран интериор, само от статичните визуализации на проекта.

360 3D видео на интериорен проект Кухня с трапезария - дизайн и видео от MD Creative Studio

Виртуалната реалност е най-добрия начин в момента за визуализиране на дизайна в цялост, тъй като ви позволява реално да се огледате в нереализиран интериор. Резултатът е, увереност в проектния дизайн и решението за реализация, както и много спестено време.

До сега за презентирането на интериорни дизайни, дизайнерите обикновено изпращаха на клиентите 2D изображения на техните 3D проекти. Нямаше лесен начин за презентиране на 3D модели на клиентите. Затова с усъвършенстването и доразработването на новите технологии, решихме да използваме 360 градусовите видеа и виртуалната реалност, за да подобрим презентирането и повишим удовлетвореността на клиентите.

Как се гледат интериорните проекти в 360 видеа и VR?

Когато разработим конкретен идеен проект, Вие можете да го видите директно в YouTube в подготвено от екипа ни 360 градусово видео, като просто ви изпратим линк. Това е възможно в наши дни от броени месеци, поради далновидността на екипа на YouTube, които предвидиха ползите от тези технологии и предоставиха на потребителите си възможността да гледат интерактивни видеа, в които всеки си е режисьор и може да “завърта камерата” в желаната посока в каченото видео.

По този начин Вие ще можете да завъртите и огледате интериорния проект на вашето жилище или бизнес помещение от всички страни и да видите отблизо различните детайли. Ако вашият мобилен апарат има сензори за движение, те ще ви позволят просто с движение на телефона да се движите в интериорния проект, все едно сте седнали посредата на стаята и се оглеждате.

За разглеждане на 360 3D интериора във VR са нужни очила за виртуална реалност. Ако все още нямате такива, ще ви предоставим наши очила, за да видите Вашия нов интериор все едно вече сте в помещението след завършване на ремонтните дейности.

Екипът на MD Creative Studio е винаги насочен към новите технологии, защото знаем, че те са неизменна част от бъдещето. Но използваме само тези от тях, които смятаме, че подобряват и улесняват аспект от живота на хората и съпътстващите го събития, случващи се по време на протичането му.

Свържете се с екипа ни за да обсъдим Вашия проект и да ви покажем, как VR и 360 3D видеата ще подобрят презентирането и цялостното възприемане на все още нереализираните дизайни и на мебелите от обзавеждането.